preloader

Polica privatnosti

GUMIS d.o.o. posvećen je zaštiti vaše privatnosti. Kontaktirajte nas ako imate bilo kakvih pitanja ili problema u vezi s korištenjem vaših osobnih podataka i rado ćemo vam pomoći.

Korištenjem ove web stranice i/ili naših usluga pristajete na obradu vaših osobnih podataka na način opisan u ovoj Politici privatnosti.

Sadržaj

 1. Definicije korištene u ovim pravilima
 2. Načela zaštite podataka koja nas vode
 3. Koja su vaša prava u vezi s osobnim podacima
 4. Koje osobne podatke prikupljamo o vama
 5. Kako koristimo vaše privatne podatke
 6. Tko još ima pristup vašim privatnim podacima
 7. Kako štitimo vaše podatke
 8. Informacije o kolačićima
 9. Kontakt podacin

1. Definicije

Osobni podaci – sve informacije koje se odnose na identificiranu osobu.

Obrada – svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima ili skupu osobnih podataka.

Nositelj podataka– fizička osoba čiji se osobni podaci obrađuju.

Dijete – fizička osoba mlađa od 16 godina.

 

2. Načela zaštite podataka

Obećavamo da ćemo se voditi sljedećim načelima zaštite podataka:

 • Obrada je zakonita, poštena, transparentna. Naše aktivnosti obrade imaju zakonsku osnovu. Uvijek razmatramo vaša prava prije obrade osobnih podataka. Pružit ćemo vam informacije u vezi s obradom na zahtjev.
 • Obrada je ograničena svrhom. Naše aktivnosti obrade u skladu su sa svrhom za koju su osobni podaci prikupljeni.
 • Obrada je završena s minimalnim podacima. Prikupljamo i obrađujemo minimalnu količinu vaših osobnih podataka koja je potrebna za bilo koju svrhu.
 • Obrada je ograničena vremenskim intervalom. Vaše osobne podatke nećemo čuvati duže nego što je potrebno.
 • Dat ćemo sve od sebe da osiguramo točnost podataka.
 • Učinit ćemo sve što možemo da osiguramo integritet i povjerljivost podataka.

 

3. Prava nositelja podataka

Ispitanik ima sljedeća prava:

 1. Pravo na informacije – znači da imate pravo znati obrađuju li se vaši privatni podaci; koji se podaci prikupljaju, odakle se dobivaju i zašto i tko ih obrađuje.
 2. Pravo pristupa – znači da imate pravo pristupa podacima prikupljenim o vama i od vas. To uključuje pravo da zatražite i dobijete kopiju vaših prikupljenih osobnih podataka.
 3. Pravo na ispravak – znači da imate pravo zahtijevati ispravak ili brisanje vaših osobnih podataka koji su netočni ili nepotpuni.
 4. Pravo na brisanje – podrazumijeva da u određenim okolnostima možete zatražiti brisanje vaših privatnih podataka iz naše evidencije.
 5. Pravo na prigovor na obradu – znači da u određenim slučajevima imate pravo prigovora na obradu svojih osobnih podataka, na primjer u slučaju izravnog marketinga.
 6. Pravo na prigovor na automatsku obradu – znači da imate pravo prigovora na automatsku obradu, uključujući profiliranje; i ne podliježu odluci koja se temelji isključivo na automatskoj obradi. Ovo pravo možete ostvariti kad god postoji rezultat profiliranja, koji uzrokuje pravne učinke koji vas se tiču ​​ili se djelomično odnose na vas.
 7. Pravo na prijenos podataka – imate pravo dobiti svoje osobne podatke u formatu koji uređaj može čitati ili, ako je to izvedivo, izravan prijenos s jednog procesora na drugi.
 8. Pravo na žalbu – ako odbijemo vaš zahtjev, uz zajamčeno pravo pristupa, dat ćemo vam razlog zašto se to dogodilo. Ako niste zadovoljni načinom na koji se vaš zahtjev tretira, kontaktirajte nas.
 9. Pravo na pomoć nadzornog tijela – znači da imate pravo na pomoć nadzornog tijela i pravo na druge pravne lijekove, kao što je zahtjev za naknadu štete.
 10. Pravo na povlačenje privole – imate pravo povući svaku suglasnost za obradu osobnih podataka.

 

4. Podaci koje prikupljamo

Informacije koje ste nam dali

To može biti vaša e-mail adresa, ime, prezime i tako dalje – uglavnom podaci koji su nam nužni kako bismo vam pružili novosti iz područja EU fondova ili poboljšali vaše korisničko iskustvo. Pohranjujemo podatke kako biste mogli komentirati ili obavljati druge aktivnosti na stranici. Ove informacije uključuju, na primjer, vaše ime i adresu e-pošte.

Podaci koji se automatski prikupljaju o vama

To uključuje informacije koje se automatski pohranjuju putem kolačića ili drugih alata sesije. Na primjer, vaša IP adresa, povijest pretraživanja i tako dalje. Ove informacije se koriste za poboljšanje korisničkog iskustva.

Javno dostupne informacije

Možemo prikupljati informacije o vama koje su javno dostupne.

 

5. Kako koristimo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke koristimo kako bismo:

 • poboljšati svoje korisničko iskustvo
 • ispuniti obveze prema zakonu ili ugovoru.

Vaše osobne podatke koristimo iz opravdanih razloga i/ili uz vaš pristanak.

Uz vaš pristanak, vaše osobne podatke obrađujemo u sljedeće svrhe:

 • poslati elektronički glasnik
 • za druge svrhe za koje smo zatražili vaš pristanak.

Vaše osobne podatke obrađujemo kako bismo ispunili obvezu koja proizlazi iz zakona i/ili koristimo Vaše osobne podatke za mogućnosti predviđene zakonom. Zadržavamo pravo na anonimnost prikupljenih osobnih podataka i korištenje takvih podataka. Podatke izvan okvira Politike koristit ćemo samo kada su anonimni.

Vaše osobne podatke možemo obrađivati ​​u dodatne svrhe, ali da su u skladu s izvornom svrhom za koju su podaci prikupljeni. Da biste to učinili, nudimo:

 • veza između svrhe, konteksta i prirode osobnih podataka prikladna je za daljnju obradu
 • daljnja obrada ni na koji način neće štetiti vašim interesima i
 • Uvijek bi postojala neka zaštita za obradu.

Obavijestit ćemo vas o daljnjoj obradi i svrsi.

 

6. Tko još može pristupiti vašim osobnim podacima

Vaše osobne podatke ne dijelimo sa strancima.

Vaše osobne podatke možemo otkriti trećim stranama ako ste dali svoj pristanak ili postoji druga pravna osnova za to.

 

7. Kako štitimo vaše podatke

Dajemo sve od sebe da zaštitimo vaše osobne podatke. Koristimo sigurne protokole za komunikaciju i prijenos podataka (kao što je HTTPS). Koristimo anonimnost i pseudonime, gdje je to prikladno. Pratimo naše sustave radi mogućih ranjivosti i napada.

Iako dajemo sve od sebe, ne možemo jamčiti potpunu sigurnost vaših podataka. Međutim, obećavamo da ćemo obavijestiti nadležna tijela u slučaju povrede podataka. Također ćemo vas obavijestiti ako postoji prijetnja vašim pravima ili interesima. Učinit ćemo sve što je razumno da spriječimo narušavanje sigurnosti i pružimo pomoć nadležnima ako dođe do kršenja.

 

8. Kolačići i druge tehnologije koje koristimo

Koristimo kolačiće i/ili slične tehnologije za analizu ponašanja korisnika, administriranje stranice, praćenje kretanja korisnika i prikupljanje informacija o drugim korisnicima. To je učinjeno kako bi se personaliziralo i poboljšalo korisničko iskustvo.

Kolačić je mali tekstualni dokument pohranjen na vašem računalu. Kolačići pohranjuju informacije koje pomažu u radu stranice. Samo mi imamo pristup kolačićima s naše stranice. Svojim kolačićima možete kontrolirati na razini preglednika. Odabir onemogućavanja kolačića može ometati korištenje određenih značajki.

Kolačiće koristimo u sljedeće svrhe:

 • Obvezni kolačići – ovi su vam kolačići potrebni za korištenje važnih funkcija na našoj stranici, kao što je prijava. Ovi kolačići ne prikupljaju nikakve osobne podatke.
 • Analitički kolačići – te kolačiće koristimo za praćenje korištenja i izvedbe naše stranice.

Kolačiće pohranjene na vašem računalu možete ukloniti putem postavki unutar preglednika. Alternativno, možete kontrolirati kolačiće trećih strana pomoću platformi za poboljšanje privatnosti, kao što su optout.aboutads.info ili youronlinechoices.com. Za više informacija o kolačićima pogledajte allaboutcookies.org.

Koristimo Google Analytics za mjerenje prometa na našoj web stranici. Google ima svoju politiku privatnosti koju možete pročitati ovdje. Ako se želite isključiti iz praćenja usluge Google Analytics, posjetite stranicu za isključivanje usluge Google Analytics.

 

9. Kontakt podaci

GUMIS d.o.o.

Zoranićeva 38

21210 Solin

E-mail adresa: gumis@gumis.com.hr

Broj telefona: 021 370 495

 

Promjene u Politici privatnosti

Zadržavamo pravo izmjene politike privatnosti.

Posljednji put je izmijenjena 2.11.2020.