preloader

GUMIS RJEŠENJA PO MJERI

Gumis spojke

Naša prva spojka koja je kao uzorak poslana našem klijentu 2006. godine i dalje radi bez ikakvih problema. Štoviše, još uvijek radi s istim gumenim NBR gumenim umetkom. Naše spojke izrađene su od čvrstog komada čelika / aluminija i mogu se izraditi u bilo kojoj varijanti koju klijent želi ili koju zahtjeva situacija.

Svaka ideja provodi se kroz istraživanje i razvoj

Dajemo veliku važnost svakom primljenom poslu koji treba razviti ili samo testirati s našim povratnim informacijama

Provjerena kvaliteta i povjerenje u naše proizvode

Već dva desetljeća isporučujemo na sve veći broj brodova za krstarenje i prilagođavamo se svim potrebama

Izrađeno po mjeri ili u seriji

Naša fleksibilnost i prilagodljivost omogućuju nam da odmah izradimo ponudu i istražimo koju proizvodnu opciju želite

Kvalitetni materijali i strojevi

Za obradu proizvoda koriste se samo visokokvalitetni i čvrsti komadi čelika / aluminija / bronce. Ne koristimo lijevane materijale.
Radi se na EU strojevima proizvedenim u Njemačkoj što nam daje visoku preciznost u konačnom proizvodu

Ispitivanje Gumisove spojke

Ovo ispitivanje provedeno je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Hrvatska. Ispitivanje spojke provedeno je na sljedeći način:
Ugradnja prethodno spomenute spojke.
80% nominalnog opterećenja momenta na spojci u trajanju od 60 minuta. Neizravno određivanje momenta opterećenja spojke. Na kraju ispitivanja provjerite zagrijavanje (je li temperatura spojnice viša od pogonskog vratila i bilježite li razliku) i moguća mehanička oštećenja spojnice
120% nominalnog momenta opterećenja na spojnici u trajanju od 60 minuta. Neizravno određivanje momenta opterećenja spojnice. Provjerite grijanje (ako je temperatura spojnice viša od pogonskog vratila i bilježite razliku) i potencijalna mehanička oštećenja spojnice.
Ispitivanje udarnim opterećenjem na spojci (do nominalnog momenta) i istodobni preokret brzine vrtnje (do nominalne vrijednosti) u trajanju od 60 minuta. Svakih 10 minuta provjeravajte temperaturu i stanje spojke.
Kut mjerenja zakreta spojke u mirovanju pri različitim opterećenjima (od 25% do 150% nazivnog momenta). Tijekom provođenja ispitivanja pomoću mehaničke kočnice na jednoj strani spojke.
Provedite ispitivanje spojke s nominalnim momentom opterećenja koji traje 8 sati. Provjerite temperaturu i stanje spojke na kraju ispitivanja.
Izvršite ispitivanje spojke s nominalnim opterećenjem od 120% u trajanju od 8 sati. Provjerite temperaturu i stanje spojnice na kraju ispitivanja.
Rastavite spojku i provjerite njezino mehaničko stanje.
Temperatura spojke izmjerena je pomoću termovizijske kamere, a tijekom ispitivanja nije bilo porasta temperature što bi ukazivalo na potencijalni problem s pogonom za koji je spojnica dizajnirana. Štoviše, provedena ispitivanja nisu pokazala znakove mehaničkih oštećenja elastičnog gumenog elementa ili aluminijske spojnice, unatoč činjenici da je tijekom određenih dijelova ispitivanja vrijednost momenta opterećenja bila (i do 50%) veća od nominalnog momenta spojnice.
Ispitivanje Gumisove spojke na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Hrvatska