preloader

GUMIS RJEŠENJA PO MJERI

GumVac fleksibilno crijevo

Više od deset godina GumVac fleksibilno crijevo pomaže našim kupcima da smanje prigovore gostiju, radne sate i štete na vakuum sustavima. Ponosni smo što vidimo da je naš proizvod prihvaćen i korišten na svakom većem brodu za kružna putovanja na svijetu, a mi svoj dio odrađujemo kontinuiranom nadogradnjom i ažuriranjem proizvoda koji će još bolje služiti našim klijentima.

Zašto instalirati?

Predlažemo da upotrijebite prsten za hvatanje kako bi uhvatili sve strane predmete koji se bacaju u zahod. Trenutno brodovi ili imaju ugrađeni prsten za hvatanje nakon zahodske školjke ili ga uopće nemaju.
Ako nemate prsten za hvatanje, predmeti koji se ne mogu isprati začepit će liniju (i zahvatit će ogromno područje broda u kojem neće funkcionirati toaleti) ili će završiti u pumpi i time oštetiti njene dijelove, što dovodi do čestog servisiranja iste.
Slika 1
Trenutna opcija na fleksibilnim instalacijama s prstenom za hvatanje blizu ispusnog ventila
Što se događa ako potpuno uklonite prstenasti spoj:
Ako je strano tijelo manjih dimenzija, može se dogoditi da će uspješno putovati kroz vakuum cjevovod, ali dospije do vakuumske pumpe i tamo možda uzrokuje štetu.
U većini slučajeva strano tijelo dođe do glavne cijevi i blokira je, remeteći cijelu liniju toaleta koja uzrokuje drastičan porast pritužbi gostiju na toaleta.
Drugi veliki problem je što ne znamo gdje se strano tijelo zaustavilo u cjevovodu. Brzo rješavanje problema može potrajati dugo i zahtijeva velik broj ljudi od čega će dodatno povećati nezadovoljstvo putnika i broj zahtjeva za njihovu odštetu.
Ako je prsten za hvatanje odmah nakon zahodske školjke, zarobljeni predmet blokirat će ispusni ventil i stvorite gubitak vakuuma na cijeloj liniji (50+ zahoda pogođenih bez mogućnosti detekcije začepljenja)
Slika 2
Druga opcija gdje je prsten za hvatanje postavljen odmah do ispusnog ventila
Trenutno rješenje koje lako stvara začepljenja i veći broj prigovora.
Iako upozoreni, putnici bacaju zabranjene predmete u toalet (najčešće donje rublje, ručnike, krpe itd.);
Ubačene predmete uhvati prsten za hvatanje, ALI zbog blizine ventila za ispuštanje, zarobljeni predmet blokira membransku membranu da se zatvori;
To dovodi do curenja vakuuma koji utječe na CIJELU LINIJU (20-60 zahoda ili više) BEZ mogućnosti da se zna odakle curi vakuum (kabina odgovorna za problem obično nije prva koja prijavljuje problem);
Crpke rade prekovremeno kako bi nadoknadile gubitak vakuuma (češći rezervni dijelovi, zamjena, povećanje troškova) što uzrokuje zagrijavanje tekućine u spremnicima i pjenjenje (uobičajeno kod vakuumskog sustava Evac), dajući lažne podatke senzorima razine.
Kako bi se izbjegla blokada cjevovoda koja nastaju uslijed hvatanja prstena za hvatanje i blokiranja ispusnog ventila svake zahodske školjke, Gumis ima patentirani sustav koji omogućava svakom brodu da problem začepljenja zahvati samo jednu kabinu. To skraćuje vrijeme održavanja, uključujući lociranje začepljenja, servisiranje pogođenog područja i nastavak rada vakuumskog sustava za putnike.
Gumis rješenje za fleksibilno crijevo s niskom razinom prigovora gostiju
Prsten za hvatanje pomiče se 800-1000 mm od zahodske školjke pomoću fleksibilnog crijeva i odgovarajućih gumenih spojnica.
Začepljenje se zaustavlja tamo gdje je nastalo; membrana ispusnog ventila se zatvara, linija razine vakuuma je standardna i samo je jedna kabina pogođena problemom.
Za demontažu je namijenjen samo gornji rukav s prstenastim nosačem;
Brza stezaljka omogućuje timovima za održavanje da problem riješe u 60 sekundi bez potrebe za bilo kakvim alatom.

Pozitivan nagib

Da bi rješenje najbolje iskoristili, trebalo bi ga instalirati s "pozitivnim nagibom", što znači da je gornji dio našeg fleksibilnog crijeva uvijek usmjeren prema gore (pomaže u izbjegavanju prosipanja toaletnog sadržaja tijekom postupka čišćenja u ormarić ostavljajući loš miris i nečistoće).
Na taj način, kada se pojave začepljenja i demontira crijevo, sadržaj zahoda ostat će u fleksibilnom crijevu, izbjegavajući opsežno čišćenje, neugodan miris i neugodnosti putnika stvorene prosipanjem. Ovo također eliminira potrebu za čestim bojanjem palube ispod svakog ormarića za servis WC školjke koji se vrlo brzo nagriza.
Slika 5
Gumisovo rješenje za pozitivan nagib

Ušteda resursa

Smanjite troškove boljim sustavom kvalitete

Ušteda vremena

Manje radnih sati

Manje pritužbi gostiju

TNF smanjen na minimum

Zadovoljstvo gostiju

Više vremena za uživanje u putovanjima

WC se ne ispire

*Primjer s broda za krstarenje o smanjenju prigovora putnika. Instalirano u rujnu i samo 3 mjeseca nakon broj prigovora je smanjen sa 650 na 50 TNF-a.